Kovasti tulee kyselyitä Instagramiin ja mun toisen blogin kautta tästä lehtikaalista, jota mä syön varmaan 5 kertaa viikossa. Moneen kertaan olen myös itse itseltäni, että voiko lehtikaaliin koukuttua? No kyllä varmasti voi, mä ainakin olen ihan koukussa siihen.
Kovasti siis kysellään, että miten sitä nyt voi käyttää? Mitä voiko sitä käyttää smoothiessakin? No voi voi, vain mielikuvitus on rajana tämän ihanan ravinnerikkaan lehtikaalin kanssa. Lehtikaali on hyvin suosittu ja varsinkin kasvissyöjät syövät sitä, koska se on hyvä rauta-, kalsium ja proteiinilähde.
Itse sain maistaa ensikertaa lehtikaalia Hellapoliisin valmistamana ja se olikin mun osaltani siinä.
Itse laitan mun lehtikaaliseokseen milloin mitäkin. Tällä kertaa seokseen laitoin:
Kovasti siis kysellään, että miten sitä nyt voi käyttää? Mitä voiko sitä käyttää smoothiessakin? No voi voi, vain mielikuvitus on rajana tämän ihanan ravinnerikkaan lehtikaalin kanssa. Lehtikaali on hyvin suosittu ja varsinkin kasvissyöjät syövät sitä, koska se on hyvä rauta-, kalsium ja proteiinilähde.
Itse sain maistaa ensikertaa lehtikaalia Hellapoliisin valmistamana ja se olikin mun osaltani siinä.
Itse laitan mun lehtikaaliseokseen milloin mitäkin. Tällä kertaa seokseen laitoin:
Lehtikaalia 125 grammaa
Cashew-pähkinöitä (n. 10-15 kpl)
Avokadoa (puolikas)
Keitettyjä papuja
Valkosipulia
Avokadoöljyä 1 tl
Broileria 100 grammaa
Tämän öljyvinkin mulle jakoi Hellapoliisi ja Tiina Hälvä.
Mielettömän ihana avokadoöljy, joka maistuu hyvälle.
Itse heittelen kaikki pannulle ja paistelen hiljakseen, niin kauan, että lehtikaali on rapsakkaa.
Lehtikaali palaa helposti, joten kannattaa sekoitella ja tarvittaessa vähän vähentää lämpöä.
Jos käyttää broileria, kannattaa se paistella ensiksi melkein kypsäksi ja sitten lisäillä muut ainakset.
Joskus syön lehtikaalia lohen tai tonnikalan kanssa.
Lehtikaali on niin ihana ja se on hyvin muunneltavissa.
Kannattaa siis olla luova ja miettiä, että mitä kaikkea sen sekaan voisikaan lisätä.
Hellapoliisi oli toissaviikolla MTV3:n Huomenta Suomen lähetyksessä valmistamassa lehtikaalista lounasta, joten linkitän senkin tähän, jotta näette, että miten se livenä tapahtuu.
Maiju
Tää on kyllä törkeen hyvää ja niinhän sanotaan, et mitä vihreempi salaatti ni sen parempi.ja tää on vihree .
VastaaPoistaVihreää olen itse lisännyt mun ruokavalioon enemmän.
PoistaMä kokeilin sitä uunissa "rapeuttamista" ( en nyt keksi oikeaa sanaa) ja niistähän tuli tosi hyviä, just kivoja naposteluun.
VastaaPoistaKiva, kun annoit niille nyt uuden mahdollisuuden ja vielä niistä piditkin.
Poista