Oih, olen ihastunut! Ei mene ihastus tällä kertaa kevään piikkiin vaan kerrankin löytyi tuote, jonka olemassa oloon olen enemmän kuin tyytyväinen. Nimittäin kananmunan valkuainen valmiina purkissa.
Itselläni on tällä hetkellä ruokavalio, jossa kuluu kananmunan valkuaisia aamiaisella 250 grammaa. Olen tuskaillut sitä, että mitä teen ylijääville keltuaisille, kun ei niitä millään kehtaisi heittää hukkaan ja kaikkia ei voi syödä (jos siis valkuaiset erottelee perinteisesti kananmunista itse). Pelastukseni on tällainen valmistuote; täydellinen vastaus tarpeisiini.
Ja niin helppo!
Tuotteen nimi on Laitilan Proegg -valkuainen ja valmistajana siis Laitila. Tuotetta löytyy litran tölkeissä. En tosin ole tätä vielä löytänyt mistään lähikaupoistani, mutta ehkä sitä on syytä olla aktiivinen ja pyytää tilaamaan. Tämä tosin on aika uusi tuote, joten kysynnän pitää kasvaa, jotta kaupat aktivoituvat tilaamaan. Itse tilasin tällä erää näitä netistä yhteistilauksella muutaman muun kanssa.
Laitilan Proegg -valkuainen on pastöroitu tuote, joten sitä voi käyttää sellaisenaan turvallisesti proteiinijuomiin, puuroihin, smoothiehin, munakkaisiin, leivontaan ja minne nyt ikinä keksiikään käytellä.
Keltuaiset hyödynnetään Laitilan mukaan jäätelö- ja majoneesiteollisuudessa, joten ne eivät mene hukkaan.
Tunnettua on, että kananmunan valkuainen on erinomainen proteiinin lähde. Valkuainen sisältää korkealaatuista proteiinia runsaasti, 0% rasvaa ja 0% kolesterolia.
Laitilan sivuille linkki:
Laitilan Proegg -valkuainen
Kyseisillä sivuilla on tietoa tästä tuotteesta ja vaikka mitä ihania reseptejä! Käykääpä vilkaisemassa ja saatte varmasti ideoita itsellenne ainakin resepteistä, jos tuote on teille jo tuttu.
Mari
Kahvakuula kainalossa on lifestyleblogi, jossa lukijana pääset sukeltamaan hyvinvoinnin, kulttuurin, ulkoilun, matkailun, ruuan, juoman ja lukunautintojen pariin yhdessä kirjoittajan kanssa. Aiheet eivät ehkä pysy tiukasti yllämainituissa, mutta sallitaan se. Valokuvat ovat kirjoittajan omia ellei toisin mainita ja postauksissa ote on positiivinen ja maanläheinen kuten kirjoittaja itsekin on.
12 huhtikuuta 2014
Erinomainen proteiinin lähde; kananmunan valkuainen ja Laitilan Proegg -tuote
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Koivukylän Citymarketista löytyy, puolen litran purkeissa
VastaaPoistaSehän hienoa, että löytyy ja on myös pienempää kokoa tarjolla niille, joilla valkuaisille ole isoa käyttöä.
PoistaKiitos tästä postauksesta!!! Ostin jolloinkin kyseistä tuotetta ja käytin purkin lähinnä ohukaisiin ja jonnekin ruokaan. Ei tullut paremmin tutkittua asiaa. Jotenkin oli iskostunut ajatus, että kypsentäähän se pitää. Nyt uusiksi ja kovaan käyttöön smoothieissa.
VastaaPoistaSe minullakin kävi mielessä, että pitääkö kypsentää, mutta ei onneksi, kun tuotetta tutkailin tarkemmin. Tällaisenaan on enemmän käyttömahdollisuuksia.
PoistaFoodgardenin Pro Eggon litrahinta on huomattavasti edullisempi kuin puolen litran hinta. Säilyvyys on todella pitkä.
VastaaPoista