Valmiit palloset; osa tuunattuna kookos- ja raakakaakaojauheella |
Siispä tuumasta toimeen. Kaapista löytyi sopivasti aineksia soveltaa ohjetta ja testata miten onnistun. Pähkinät uuniin paahtumaan ja muut ainekset mittailin odottamaan. Pähkinät siis nimenomaan paahdetaan kevyesti eikä polteta kuten itse yritin. Onneksi havahduin ennen kuin paloivat, mutta hilkulla oli (hymyilee). Koska en omista pientä ja tehokasta blenderiä vaan ison ja tehokkaan niin päädyin murskaamaan taatelit ja paahdetut saksanpähkinät morttelin avulla. Ei ollut hullumpi vaihtoehto, sillä sain molemmat ainekset suhteellisen pieniksi ja ei tarvinnut vaivata tehosekoitinta näin pienen takia. Lisäsin muut raaka-aineet ja sekoitin tovin. Massan jätin vähän rouheaksi, mutta mitä enemmän sekoittaa sen sileämmäksi taikinan saa. Tavoite on kuitenkin se, että massasta saa mukavasti pyöriteltyä haluamansa kokoisia palloja, joten kauaa ei tarvitse sekoitella ylipäänsä.
Valmistamistusaineita ja valmiit tuotokset |
Pähkinäiset kaakaopallot
n. 20 palloa, valmistusaika noin 1/2h
1 kahvikuppi Saksanpähkinöitä
1/2 kahvikuppia taateleita
1/4 kahvikuppia kaakaojauhetta
3 ruokalusikallista hunajaa
1 ruokalusikallinen maapähkinävoita
Paahda Saksanpähkinät 180 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Laita paahdetut Saksanpähkinät ja taatelit blenderiin ja lisää muut ainekset päälle. Sekoita tasaiseksi massaksi. Jos valmistat massan kulhossa murskaa ensin pähkinät ja taatelit, lisää muut ainekset päälle ja sekoita kaikki tasaiseksi massaksi.
Lopulta pyörittele valmistamasi massa palloiksi. Koristele/tuunaa oman mielen mukaan ja nautiskele pois tai tarjoa muille.
Herkulliset pallot, nam! |
Näistä tuli hyviä! Ainakin mun makuuni sopivia. Vähän tuunasin muutamat pallukoista raakakaakao- ja kookospäällysteellä ja silleenkin maistuivat. Sen verran tuhtia tavaraa on, että en pystynyt kaikkia kerralla popsimaan. Kolme riitti ensi herkkuhätääni (nauraa).
Mari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti