Hapankaali pehmeissä tortillakupeissa kanan kanssa. |
Yksi ruokaohje, jonka itselleni totesin toimivaksi. Yksinkertainen ja helppo valmistaa.
Kana-hapankaali tortillat
2 tortillalettua tai 2 pehmeää tortillakuppia
120 grammaa kanasuikaleita (maustamattomia)
ripaus ruususuolaa
100 grammaa hapankaalia
Pieni kourallinen rusinoita
Tacokastiketta (tulinen tai mieto)
Erilaisia kasviksia oman mielen mukaan
Valmistus:
Paista maustamattomat kanasuikaleet paistinpannulla kypsiksi ja lisää suola.
Lämmitä tortillaletut tai -kupit ohjeen mukaan uunissa. Jos tykkäät syödä niitä kylmänä, jätä lämmittämättä.
Jaa paistetut kanasuikaleet ja hapankaali puoliksi molemmille letuille tai kuppeihin.
Lisää rusinoita, jos haluat.
Lisää tacokastike ja kasvikset.
Pyöräytä tortillat rullaksi. Kupitkin voi rullailla, jos mieli tekee. Nauti.
Hapankaalin voi lämmittää halutessaan. Ohjeessani sitä ei ole lämmitetty. Ja muutenkin ohje on sovellettavissa oman mielikuvituksen mukaan.
Olen myös alkanut pitää hapankaalin tai ylipäätään maitohappokäymisellä valmistetun tuotteiden mausta. Tuotteiden maku ei ole mitenkään makea vaan nimensä veroisesti hapan, suorastaan kirpakka poissulkien jogurtit ja juustot, mutta kirpeyttä voi pehmentää muilla ruoka-aineilla. Vaikka rusinoilla, porkkanoilla ja mitä sitä ikinä keksiikään siinä kohdin.
Suolakurkkua maitohappokäymisellä valmistettuna. Vaihtelua annoksiin. |
Suomalaiset yhdistävät hapankaalin yleensä Saksaan tai Venäjälle, joissa kummassakin sitä on käytetty vuosia. No itselleni kävi ensimmäisellä kerralla niin, että en tiennyt kaupassa mitä ja millaista tuotetta etsin, joten piti pyytää opastamaan oikeaan kohteeseen (nauraa). Mutta nykyisin tiedän mitä etsin ja mistä. Useimmiten lautaselleni eksyy Rasilaisen hapankaali, joka valmistaa kyllä myös Pirkka -merkin hapankaalituotteen. 400 gramman rasia maksaa alle 2,5 euroa ja kuluu neljässä päivässä. Tarjolla on myös luomuvaihtoehto ja isompi rasiallinen, mutta näitä kahta ei välttämättä löydy hyllystä. Yleensä syön hapankaalin sellaisenaan kylmänä, mutta kyllä se menee välillä myös lämpöisenä. Makuasia, josta en kyllä lähde kiistelemään (hymyilee).
Hapankaalia kevyesti lämmitettynä jauhelihan ja lehtikaalin kera |
Hapankaalilisäke tofun seurana. Herneet ja paprika tuo väriä ja pehmentää kirpeyttä. |
Hapankaalia kera possun ja rusinoiden. Mukana myös hedelmää :-D |
Hapankaali kulkee myös mukana, kun eväät pakkaan matkaani |
Ei muuta kuin hapankaalia maistamaan! Odotan kokemuksienne kuulemista hapankaalin parissa.
Mari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti