Itse tykkään aika ajoin vetäytyä muutoinkin omiin oloihini, joten tällaisenä aikana, kun liikkuminen on valmiuslain varjolla rajoitettua, oma liikkumiseni keskittyy lähes täysin töissä käymiseen ja ulkoiluun. Muutoin viihdyn kotinurkissa ja jos en puuhastele mitään niin nautin kiireettömyydestä, kuten yleensäkin aina pääsiäisen aikaan teen.
Herkullista pääsiäistä kaikille! (kuva lainattu netistä) |
Narsissit tuovat taloon väriä ja iloa. Sylvi laatutarkkailee... |
Letut ja suklaahasselpähkinälevite, nam! |
Lettuja voi tuunata erilaisin täyttein; tässä on laitettu kerroksittain suklaahasselpähkinälevitettä ja kermarahkaa |
Simppelit ainekset ja näistä syntyy helposti isokin läjä herkullisia lättyjä ja täytevariaatioita. Kuvasta puuttuu suola, mutta sitäkin lettutaikinaan vilahtaa ja paistamiseen käytin voita. |
Hämmentävästä ajanjaksosta huolimatta iloista ja herkullista pääsiäistä kaikille!
Mari
Ps. Lettutaikinaohjeita on yhtä monia kuin on tekijöitäkin. Itse teen yleensä pienen pienen lettutaikinan maidon sijasta veteen ja laittelen hyppysellisen ja hipun sitä ja desi tai reilu tätä kunnes taikina tuntuu sekoitettaessa sopivan paksulta, mutta sopivan juoksevalta.
Taikina ei ole kovin makea, koska täytteet tuovat sen riittävän makeuden mitä kaipaan itse.
1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki kevyesti
2. Lisää vesi, kuivat aineet ja rasva
3. Sekoita tasaiseksi ja paksuhkoksi
4. Anna taikinan turvota rauhassa n. 25 min ennen paistamista
5. Sulata rasva pannulla ja paista letut kauniin ruskeiksi molemmin puolin
Täyte valmistetaan:
1. Kaada vispikerma kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi
2. Lisää joukkoon rahka ja vanilja
3. Sekoita rauhallisesti käännellen tasaiseksi
4. Makeuta tarvittaessa sokerilla tai hunajalla
Alla ohje n. 25 letun taikinalle ja omasta erittäin riisutusta lettutaikinaversiostani varioituna:
2,5 - 3 dl Teff jauhoja
2 kananmunaa
4 dl vettä
1 rkl sokeria tai 1 tl vaniljasokeria (voi jättää kokonaan poiskin, jos ei halua makeutta taikinaan)
1/2 tl suolaa
3/4 - 1 tl lakritsijauhetta
2,5 - 3 dl Teff jauhoja
2 kananmunaa
4 dl vettä
1 rkl sokeria tai 1 tl vaniljasokeria (voi jättää kokonaan poiskin, jos ei halua makeutta taikinaan)
1/2 tl suolaa
3/4 - 1 tl lakritsijauhetta
2 rkl voita (margariinikin käy)
Lettutaikina valmistetaan:
1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki kevyesti
2. Lisää vesi, kuivat aineet ja rasva
3. Sekoita tasaiseksi ja paksuhkoksi
4. Anna taikinan turvota rauhassa n. 25 min ennen paistamista
5. Sulata rasva pannulla ja paista letut kauniin ruskeiksi molemmin puolin
Täyte letuille syntyy vaikka seuraavasti:
1 prk (250 g) rahka
2 dl vispikerma
reilu hyppysellinen bourbon vaniljaa
1 prk (250 g) rahka
2 dl vispikerma
reilu hyppysellinen bourbon vaniljaa
suklaahasselpähkinälevitettä oman mielen mukaan
Täyte valmistetaan:
1. Kaada vispikerma kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi
2. Lisää joukkoon rahka ja vanilja
3. Sekoita rauhallisesti käännellen tasaiseksi
4. Makeuta tarvittaessa sokerilla tai hunajalla
5. Tarjoile täyte oman mielen mukaan lettujen lisukkeena erillisestä astiasta tai levitä täyte lättyjen väliin. Samoin myös suklaahasselpähkinälevite.
Sitten vain herkuttelemaan!
Sitten vain herkuttelemaan!
Onpa herkullisen näköinen lettukakku :) Ainoa, jonka itse allergisena joutuisin tästä herkusta jättämään suosiolla pois on suklaahasselpähkinälevite. OMNOMNOM!
VastaaPoistaSylvi on hyvin kuvauksellinen siellä pääsiäisasetelmassa ja nauttii ilmeisesti kun häntä kuvataan. Meillä Minnien pääsiäiskuvaus meinasi meni ihan pieleen kun unohdin, että uunissa paistuu padallinen herkkuja, joita russeliriiviön pitää toki vahtia :D
Hyvää pääsiäistä <3
Oi Minnietä, on joutunut hankalaan tilanteeseen! :-D
Poista