19 syyskuuta 2024

Ter Minator - Rikkinäinen ja korjattu T-800 tanssii taas

Pääsin keväällä taas kutsuttuna teatteriin (*medialippu saatu, KokoTeatteri*) ja kulttuurin pariin katsomaan KokoTeatterin lavalle esitystä Ter Minator - Rikkinäinen ja korjattu T-800 tanssii taas.

Terminaattori kirjoitetaan tässä esityksen nimessä hauskasti Ter väli Minator ja tuleehan tuosta nimestä herkästi ensinnä mieleen legendaariset Terminaattori -elokuvat. 

Tanssiesitys; joskus vaikeastikin ymmärrettävää. Sami Saikkonen; tanssija - koreografi - lentäjä - lehtien palstoiltakin tuttu. Sami Saikkonen ja soolotanssiesitys; sitä oli tarjolla tässä esityksessä. Katsotaan...

Kuvat alla: Sini Salo ja Heidi Bergström

Medialippu saatu: KokoTeatteri


"Tanssija sulautuu yhteen ja hajoaa samanaikaisesti, luoden visuaalisen minimalismin, joka kutsuu katsojan pohtimaan aikaa, tilaa ja ihmisen muuttuvaa olemusta."

Lainaus esityksen esittelytekstistä yllä on hyvä kiteytys tästä esityksestä. Itse en niinkään pohtinut aikaa tai tilaakaan vaan keskityin seuraamaan ihmisen olemusta ja sen muutoksia koko esityksen ajan. 

Oli kyllä upea ja intensiivinen tanssiesitys; vei ajantajuni ja sai minut osittain maagisestikin ja hengitystä pidättäen seuraamaan tanssijaa ja liikettä lattialla. Onneksi esityksessä tuli niitä pieniä pysähdyksiäkin, niin muistin hengitellä (nauraa). 

Tämä tanssiesitys ei ollut vaikeasti ymmärrettävä vaan vaikuttava esitys kokonaisuudessaan ja mahtia, että Sami Saikkonen soolotanssii! 

TER Minator - ei niin rikkinäinen enää, hienosti korjattu T-800 tanssii taas!


Idea, konsepti, koreografia ja tanssi: Sami Saikkonen
Näyttämötyön ohjaus: Anna Veijalainen
Valosuunnittelu: Pietari Salmi
Musiikki: Ofelia
Video, osa kuvista: Heidi Bergström
Markkinointi ja tiedotus, osa kuvista: Sini Salo


Keväällä harmittelin, että en ehtinyt tästä esityksestä postausta tehdä. Esityksiä oli itselleni kiireiseen ajankohtaan niin vähän ja lyhyen aikaa, mutta onneksi huomasin, että lisäesityksiä on nyt syksylle. Tosin lyhyt jakso tämäkin, ja viimeistä esitystä viedään, mutta mikäli tämä esitys kiinnostaa niin tulevana perjantaina 20.9. klo 19 vielä ehtii nähdä. Paikka on siis KokoTeatteri.

- Mari -